Wednesday 24 May 2017

Gambar Mirip Dyana & Zairil , RAYER Tuduh Kerja Buat Cybertroopers UMNO


“Ini kerja cybertroopers UMNO” itulah yang diungkapkan oleh YB RSN Rayer (DAP – Seri Delima) sewaktu perang mulut antara beliau dengan YB Shah Headan (BN – Teluk Bahang) dalam sesi perbahasan yang berlangsung semalam.

Insiden tersebut berlaku sewaktu YB Datuk Shah Headan yang pada ketika itu sedang membangkitkan hal melibatkan integriti pemimpin pembangkang dengan mendakwa mempunyai gambar-gambar melibatkan pemimpin Pakatan Harapan telah dicabar oleh YB RSN Rayer supaya mengemukakan bukti yang dimaksudkan.

Setelah dicabar berulang kali , YB Shah Headan kemudiannya menunjukkan sekeping gambar yang mirip Dyana Sofya dan Zairil Khir Johari yang baru-baru ini telah tular di media sosial.

Serentak dengan itu , RSN Rayer kemudiannya bangkit dan membuat tuduhan bahawa penyebaran gambar terbabit adalah kerja-kerja jahat cybertroopers UMNO dan ianya di “super imposed” kan.

Tuduhan tanpa bukti yang dibuat oleh RSN Rayer itu jelas sekali memperlihatkan sikap tidak bertanggungjawab pimpinan Pakatan Harapan khususnya dalam hal membabitkan integriti para pimpinannya.

Sedangkan di waktu banyak serangan-serangan liar lain yang dibuat terhadap pimpinan negara , pemimpin Pakatan Harapan sentiasa menyokong malah tidak pernah sama sekali mempertikaikan tentang kesahihan penyebaran sama ada maklumat mahupun kebenaran sesuatu gambar yang di sebarkan.

Jika benar pemimpin Pakatan Harapan berpegang kepada prinsip CAT yang kini sudah mati di Pulau Pinang maka sudah tentunya RSN Rayer akan mendesak supaya satu siasatan dilakukan oleh mana-mana pihak berkuasa bagi memastikan kesahihan gambar yang dikemukakan bukannya membuat tuduhan liar dan menyalahkan cybertroopers UMNO seperti mana yang didakwa beliau semalam.

Tindakan ini jelas memperlihatkan sikap ‘double standard’ pimpinan Pakatan Harapan yang sentiasa mahu menyalahkan UMNO dan kerajaan Barisan Nasional tetapi cuba menutup pekung di rumah sendiri.


0 comments:

Post a Comment