Monday 29 April 2019

Zahida Bidas Kerajaan PH, #KerajaanSepenggal Semakin Mengarut


KUALA LUMPUR, 29 April – Tindakan Menteri Dalam Negeri Tan Sri Muhyiddin Yasin yang mahu mengkaji cadangan menggugurkan perkataan agama dalam kad pengenalan mendapat kritikan pelbagai pihak.

Ketua Puteri UMNO Datuk Zahida Zarik Khan dalam twitternya turut mengecam kerajaan Pakatan Harapan (PH) mengenai isu yang sama.

“Apa dah jadi? Kerajaan PH! Gugurkan la semua pun takpe, rakyat sukakan?

“Kalau gugurkan identiti agama pada MyKad akan kurangkan kos sara hidup ke?,” bidasnya.

Baru-baru ini, seorang senator dari parti Dap, Nga Hock Cheh dalam sidang Dewan Negara mencadangkan agar perkataan agama di dalam kad pengenalan digugurkan.

Seterusnya, Zahida turut melihat kerajaan PH semakin hari semakin mengarut mengeluarkan kenyataan demi kenyataan serta mencadangkan dasar-dasar yang tidak memberi manfaat kepada rakyat keseluruhannya.

“Makin dekat ulang tahun makin mengarut kerajaan PH, kerajaan penipu rakyat.

“Jadi memang sesuailah kita gelar PH kerajaan sepenggalkan?,” soalnya lagi sambil meninggalkan tanda pagar #KerajaanSepenggal ditweetnya itu.

9 Mei ini genap setahun pemerintahan PH selepas memenangi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) tahun lalu dengan muslihat menawarkan janji-janji palsu serta membudayakan politik fitnah. – Media UMNO

0 comments:

Post a Comment