Saturday 25 May 2019

Rapatkan Ukhuwwah Demi Ummah, Ketepikan Perbedaan – Zahid


SERDANG, 25 Mei – Iftar Jama’i UMNO bahagian Bangi yang disertai Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi hari ini menyantuni asnaf dan anak yatim serta penduduk sekitar Surau Al-Ittihad.

Selain menghulurkan bantuan kepada golongan asnaf, mereka yang berada di belakang tabir surau berkenaan turut diraikan bagi menghargai sumbangan mereka yang terlibat.

Suasana ceria dan penuh bermakna bagi mereka yang hadir kerana bukan sahaja dapat iftar bersama-sama malah pada masa yang sama dapat mengeratkan tali silaturahim kalangan penduduk setempat.

Datuk Seri Ahmad Zahid dalam ucapan ringkas menyifatkan hubungan atau ukhuwwah perlu dipereratkan supaya kesatuan dapat ditingkatkan dalam melahirkan permuafakatan yang unggul.

“Marilah kita sama-sama rapatkan ukhuwwah. Demi ummah Islam kita ketepikan perbedaan kita..kita jadi begini sebab kita melayani perbedaan kita selama ini,” katanya.

Pada masa yang sama beliau turut menyeru agar sama-sama meningkatkan amal ibadah pada bulan yang penuh berkat khususnya mencari malam Lailatul Qadr.

“Saya mengingatkan diri saya dan kepada semua…marilah kita sama-sama tingkatkan amal ibadah kita dan moga-moga ianya diterima Allah swt,” tambahnya.

Turut serta pada majlis berkenaan Pemangku UMNO Selangor, Datuk Mat Nadzari Ahmad Dahalan, Ketua UMNO Bahagian Bangi, Datuk Mohd Zaidi Md Zain dan mereka yang lain.

Sumbangan yang dihulurkan adalah hasil daripada penyumbang orang ramai serta jemaah Surau Al-Ittihad dan UMNO Bangi serta HELWA Bangi. –MediaUMNO

0 comments:

Post a Comment