Monday 24 June 2019

Tiada Maaf Bagi Kebodohannya, Ekonomi Makin Teruk… Menteri Kewangan Sila Letak Jawatan!


KUALA LUMPUR, 24 Jun – Exco Pergerakan Puteri UMNO, Dr Masliha Harun menyeru rakyat Malaysia dan semua ahli Parlimen mendesak Menteri Kewangan, Lim Guan Eng meletak jawatan dan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menggantikannya dengan orang lain yang lebih layak.

Ini kerana katanya, Guan Eng terbukti tidak berkelayakan, sering keliru dan memanipulasi angka serta tidak mampu menjaga kemakmuran negara.

“Ketahuilah sebab-sebabnya negara kita dalam keadaan ekonomi yang teruk kerana pentadbiran kerajaan yang gagal dan kita mempunyai menteri kewayangan yang menipu sijil, tak pandai ‘accounting’ dan titik perpuluhan pun boleh salah.

“Defisit and surplus pun tak tahu, perbelanjaan dan hutang pun tak tahu dengan tepat. Semua ni adalah kerana dia,” bidas doktor perubatan itu dalam satu hantaran di Facebook.

Selain isu salah titik perpuluhan, pengakuan palsu mengenai sijil akauntan, baru-baru ini Guan Eng menuduh negeri Sarawak akan bankrap di bawah pentadbiran Gabungan Parti Sarawak (GPS) kerana dengan belanjawan tahunan sebanyak RM11 bilion, rizab RM30 bilion Sarawak akan kering dalam masa tiga tahun.

Justeru tegas Dr Masliha, yang juga Ketua Puteri UMNO Lembah Pantai, rakyat mesti bangkit jangan membiarkan pemimpin seperti bekas Ketua Menteri Pulau Pinang itu menjaga perbendaharaan negara.

“Kita tak boleh biarkan orang begini menjaga kewangan negara. Dengan Khazanah (Khazanah Nasional Berhad) yang ruginya RM6.3 bilion (ini lebih dari isu RM2.6 bilion). Ini adalah pendapatan negara..tahu tak?

“Walaupun kita semua berlainan ideologi tapi sebagai rakyat Malaysia kita kena tegas dan kita tak boleh membiarkan orang begini menjaga kewangan kita.

“Hancurlah Malaysia. Semua orang perlu mendesak. Tiada maaf bagi kebodohan beliau! Duit negara adalah hasil titik peluh kita..takkan kita nak biarkan sahaja?,” soalnya dengan tegas. – MediaUMNO

0 comments:

Post a Comment