Saturday, 6 July 2019

Kenal Musuh Sebenar, Terus Kekalkan Kerjasama UMNO-PAS


SUNGAI PETANI, 6 Julai – Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob menjelaskan sebenarnya Pakatan Harapan (PH) berusaha hendak menggagalkan kerjasama antara UMNO dan PAS.

Tegas beliau, kita seharusnya sudah tahu dan kenal musuh sebenar UMNO yang hanya mahu memporak-perandakan parti UMNO.

Ini kerana katanya, walaupun PH sudah menjadi kerajaan namun mereka tetap menabur fitnah terhadap UMNO dan PAS.

“Jangan kita tebuk perahu sendiri, tebuk perahu belah sana (PH), ini kita tebuk perahu sendiri dengan harapan kita hidup tapi tidak … kita mati bersama.

“Tugas kita adalah tenggelamkan perahu sebelah lawan bukannya tenggelamkan perahu kita.”

Ujar beliau, swmangat kerjasama yang ditonjolkan oleh akar umbi untuk bersama PAS sangat membanggakan.

“Kalau inilah semangat bekerjasama ditonjolkan oleh UMNO Sungai Petani dengan PAS, saya yakin semua kerusi yang dipertandingkan pada PRU ke-15 kita akan kuasai semula. Insya-Allah … kalau UMNO dan PAS meneruskan kerjasama ini saya yakin Putrajaya akan menjadi hak milik Barisan Nasional (BN) dan PAS,” katanya semasa merasmikan mesyuarat perwakilan UMNO Bahagian Sungai Petani, hari ini.

Ismail yang juga Ahli Parlimen Bera menegaskan bahawa yang penting kerjasama antara UMNO dan PAS haruslah dilakukan dengan ikhlas.

“Penyatuan ini penting bukannya untuk UMNO atau PAS tetapi kerana Islam dan Melayu di dalam negara ini.

“Kebesaran Allah ini kita tidak jangka, hikmah atas kekalahan yang kita terima, perancangan Allah lebih baik, ia mahukan kita sedar dari bergaduh sesama Melayu.

“Kita ini ibarat dalam satu kapal,kita nak bawa kapal tiba-tiba lanun naik kita bergaduh dan berperang dengan lanun, lanun campak kita ke laut dia bawa lari kapal, kita dalam laut masih hendak menikam lagi, sama-sama kena campak ke laut, sepatutnya kita kejar lanun dan campak mereka ke laut,” katanya.

Sehubungan itu beliau mengharapkan agar ahli UMNO mengetepikan fahaman politik yang boleh memecah belahkan UMNO dan PAS, dan terus kekalkan bekerjasama demi Melayu dan Islam.

“Bukan sahaja perpaduan ummah yang ingin dikekalkan malahan perpaduan dalam UMNO juga penting agar tidak mudah berpecah-belah walaupun ada halangan-halangan tertentu dari pihak kerajaan,” tegasnya lagi. – MediaUMNO

2 comments:

  1. Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA  dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi.Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di No Wa 085-254-384-488- rasa
    senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya 1 allah suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB TANPA TUMBAL

    ReplyDelete
  2. I still saw several posts while visiting, but the text was neat and easy to read.
    먹튀검증

    ReplyDelete